1 – El Torneig és categoria cadet masculí i femení. Participaran 12 equips en cada categoria. Tots els equips jugaran 4 partits. Les jugadores i jugadors seran U15. En masculí s’accepten 2 jugadors U16 per cobrir possibles baixes per lesió, convocatòries de seleccions… per poder completar l’equip. Es podran autoritzar equips amb més de dos jugador U16 sota l’autorització de la Direcció del Torneig.

2 – Els equips es dividiran en 4 grups de 3. Aquests grups jugaran  lliga d’una volta. Després es faran creuaments entre els/les primers/es de grup pels llocs del 1r al 4t. Entre els/les segons/es classificats/des pels llocs del 5è al 8è i entre el/les tercers/es classificats/des pel 9è al 12è lloc.

3 – Els partits es jugaran segons el reglament FIBA amb les següents modificacions (excepte les finals i semifinals que es jugaran com marca el reglament FIBA sense cap modificació):

  • Els partits seran de quatre períodes de 7 minuts i mig.
  • La mitja part serà de 3 minuts.
  • En cas de pròrroga, aquestes tindran una durada de 3 minuts.
  • Cada equip disposarà de dos temps morts durant tot el partit. També tindran un temps mort per cada període extra.

4 – En cas de coincidència en el color de la samarreta, l’equip que estigui com a visitant s’haurà de canviar la samarreta per una altra d’un color diferent.

 

 

* El comitè organitzador del Torneig pot variar o afegir noves normes per afavorir el bon funcionament d’aquest.